Sekasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Revi salaatit kulhoon.
- Leikkaa parsatangot pituussuunnassa kahtia ja leikkaa kuiva varren pää pois.
- Leikkaa homejuusto ohuiksi siivuiksi tai murenna.
- Sekoita salaattiaineet yhteen kulhossa.
- Kastiketta varten kuori ja silppua salottisipuli.
- Sekoita kaikki kastikeaineet yhteen tasaiseksi kastikkeeksi sipulin kanssa. Tarkista maku. Sen pitää olla etikkaisen, kirpeän makea.
- Sekoita kastike ja salaatti yhteen.
- Vinkki! Säilytä kastike viileässä tarjoiluun asti. Hyvin ohuita, tuoreita parsatankoja ei tarvitse kiehauttaa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.