
Suolasienisalaatin kastike vispataan perinteisesti kuohukermasta. Sienisalaatti onnistuu myös tuoreista herkkusienistä. Silppua ne hakkelukseksi ja lisää suolaa makusi mukaan.
Sienisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Liota sieniä yön yli väljässä vedessä jääkaapissa, jotta liika suolaisuus häviää. Valuta sienet hyvin siivilässä. Silppua sienet.
- Sekoita kaikki salaattiaineet yhteen.
- Tee kastike. Vaahdota kerma hyvin löysäksi vaahdoksi. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
- Yhdistä sienisalaatti ja kastike.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.