Kalakastike ja limettimehu antavat mukavan tuliselle salaatille raikkautta.
Thaikatkarapu-kampasimpukkasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita jäiset katkaravut kiehuvaan kalaliemeen ½-1 minuutiksi. Nosta siivilään valumaan ja jäähdytä.
- Pane lasinuudelit veteen ja anna pehmetä noin 15 minuuttia. Valuta pehmenneet nuudelit siivilässä. Kumoa kulhoon ja leikkaa nuudelit lyhyemmiksi saksilla.
- Yhdistä keskenään kastikeaineet. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut, ja kaada kastike nuudeleiden päälle kulhoon.
- Paista kampasimpukat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi pannulla. Nosta sivuun ja leikkaa ne pienemmiksi.
- Kuori kurkku ja sipulit. Halkaise kurkku. Poista siemenosa ja leikkaa hedelmäliha sopiviksi suupaloiksi.
- Silppua sipulit. Pese, halkaise ja leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Silppua chilit. Yhdistä kaikki ainekset. Koristele salaatti yrttisilpulla ja granaattiomenan siemenillä.