
Tuoreiden viikunoiden, pinjansiemenien ja sinihomejuuston yhdistelmä on vastustamaton. Itse tehty balsamicosiirappi kruunaa salaatin.
Viikuna-gorgonzolasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pane siirapin ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes seos on saennut siirapiksi. Jäähdytä.
- Viipaloi viikunat ja pilko sinihomejuusto. Puolita mansikat.
- Pane viipaloidut viikunat reunalliselle lautaselle ja valuta päälle osa balsamicosiirappia.
- Paahda pinjansiemenet pannulla kauniin ruskeiksi.
- Kokoa salaatti. Pane pohjalle salaattia ja viipaloitua juustoa. Nosta päälle viikunat ja mansikat ja ripottele pintaan pinjansiemenet. Viimeistele balsamicosiirapilla.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.