Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaamoussetäyte <br> cannolo-kuoriin

Ainekset

3
kpl
kananmunia
ripaus suolaa
sokeria
200
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60–70 %)
25
g
(suolatonta) voita
1
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeluun
sulatettua suklaata
hienonnettua pistaasia
kaakaojauhetta

Työvaiheet

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi, lisää puolivälissä joukkoon sokeri. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon voi nokareina. Vatkaa vispilällä keltuaisten rakenne rikki. Lisää keltuaiset hieman jo jäähtyneen, mutta vielä lämpöisen suklaan joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon valkuaisvaahto.

Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto suklaaseokseen. Laita mousse kylmään hetkeksi ja laita sitten pursotinpussiin.

Koristele kuoret. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta suuaukkojen molemmat reunat sulaan suklaaseen ja sitten hienonnettuun pistaasiin. Anna jähmettyä hetki.

Pursota mousse kuoriin. Aloita keskeltä ja etene kohti suuaukkoja. Koristele lopuksi kaakaojauheella.