Kokeile rullata sarven sisään myös ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavulohta. Hyödynnä ylijäämämuusi taikinaan ja saat palkkioksi ihanan pehmoiset sarvet.
Sämpyläsarvet
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja muusi. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta nesteeseen vehnäjauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi pehmeä voi.
- Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Peittele taikina liinalla ja anna kohota noin tunnin kaksinkertaiseksi.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa kohonnut taikina kolmeen yhtä suureen palaan ja pyöritä palat palloiksi.
- Kaulitse pallot jauhotetulla pöydällä kolmeksi pyöreäksi levyksi, joiden halkaisija on noin 30 cm.
- Leikkaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan kolmioiksi. Ripottele kolmioiden keskivaiheille juustoraastetta. Rullaa kolmiot ilmavasti sarven muotoisiksi.
- Laita sarvet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Nipistä rullatun sarven pää kiinni taikinaan. Aseta kiinnityskohta sarven alle, jotta sarvet pysyvät kiinni paistettaessa. Anna kohota liinan alla 1520 minuuttia.
- Voitele kohonneet sarvet maidolla ja paista uunissa 10 minuuttia.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.