
Savupaprika ja yrtit tuovat jauhelihapasteijat tälle vuosituhannelle. Kasvissyöjätkin ilahtuvat, kun vaihdat jauhelihan paketilliseen Härkistä.
Jauhelihapasteijat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista täyte. Keitä riisiä suolatussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi imeytyy ja riisi on kypsää.
- Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Mausta seos ja sekoita riisin joukkoon. Tarkista maku. Anna jäähtyä.
- Mittaa kylmä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä muruiksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Jauhota leivinpaperiarkki reilusti. Kauli taikina sen päällä arkin kokoiseksi levyksi. Siisti reunat taikinapyörällä ja jaa levy tasan 16 palaan.
- Annostele liha-riisitäyte taikinapaloille. Kääri taikinapalat haluamallasi tavalla. Taittele ja nipistä reunat tiiviisti yhteen, sillä pehmeä taikina avautuu helposti uunissa.
- Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Vinkki! Voit vaihtaa jauhelihan paketilliseen Härkistä. Lisää se kuullotetun sipulin joukkoon äläkä lisää suolaa. Jatka ohjeen mukaan.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.