
Porkkanaraasteella mehevöitetty taikina kääritään rullalle korvapuustien tapaan. Täytteessä ihastuttaa pehmeä vuohenjuusto.
Porkkanapuustit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, siirappi, suola ja rahka nesteeseen. Lämmitä uudelleen kädenlämpöiseksi. Lisää porkkanaraaste ja alusta jauhot sekaan.
- Lisää vehnäjauhoja hieman mainittua enemmän tai vähemmän, tarpeen mukaan. Lisää lopuksi öljy. Taikina saa jäädä hyvin pehmeäksi.
- Peitä taikina liinalla ja kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 3-4 osaan. Kauli taikinapala kerrallaan pitkänomaiseksi, vajaan sentin paksuiseksi levyksi, kuten korvapuustitaikina.
- Notkista vuohenjuusto lusikalla pehmeäksi ja levitä taikinalevylle. Kääri levy napakalle rullalle. Leikkaa rullasta 3-4 sentin paksuisia paloja. Nosta palat paperivuokiin.
- Kohota liinan alla 15-20 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa 10-13 minuuttia. Leivo toinen taikinapala samoin.
- Kahdesta muusta palasta voit pyöritellä pyöreitä sämpylöitä, voidella ne vedellä ja ripotella päälle ruishiutaleita, siemeniä ja juustoraastetta. Paistoaika ja -aste ovat samat.
Vinkkejä! Täytteeksi sopivat myös juustoraaste, silputut aurinkokuivatut tomaatit ja yrttimausteet.
Taikinasta tulee 3-4 leipää. Niiden paistolämpötila on 200 astetta ja aika 25-30 minuuttia leipien koosta riippuen.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.