Äyriäispannukakut
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa sipuleiden vihreät osat noin 10 cm:n pätkiksi ja suikaloi ne. Leikkaa sipuleiden valkoinen osa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paprikanpuolikkaat ohuiksi suikaleiksi.
- Sulata katkaravut ja halkaise tarvittaessa. Valuta simpukat.
- Sekoita vesi, munat, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola tasaiseksi taikinaksi.
- Kuumenna öljyä pienellä paistinpannulla.
- Ota ¼ vihreistä sipulisuikaleista ja kasta ne taikinaan. Nosta pannuun, anna paistua hetki ja pienennä lämpöä.
- Ota ¼ katkaravuista, simpukoista sekä paprikasuikaleista ja nosta pannuun sipulien päälle. Kaada taikinaa ainesten päälle.
- Kun lettusen pinta alkaa hyytyä, paina lettusta kevyesti lastalla ja jatka paistamista minuutti tai kaksi, kunnes lettusen alapuoli on kauniin ruskea. Käännä ja ruskista toinen puoli.
- Nosta lautaselle ja pidä lämpimänä. Valmista loput pannukakut samalla tavalla.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja jaa se pienille lautasille tai kulhoon. Ripottele valkoiset sipulirenkaat raakana pannukakuille ja nosta tarjolle.