
Blinitaikina saa täyteläisen pehmeän maun bataatista. Katso reseptin lopusta, miten muunnat taikinan vegaaniseksi.
Bataattiblinit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä bataattisose kädenlämpöiseksi. Liuota soseen joukkoon hiiva. Lisää smetana ja jauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön leivinliinan alle kahdeksi tunniksi. Viileässä taikina voi tekeytyä vuorokauden ajan.
- Pehmitä voi mikrossa notkeaksi.
- Lisää taikinaan puolet rasvasta, muna ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi kivennäisvesi.
- Paista taikinasta lettupannulla pieniä blinejä. Käytä loput rasvasta paistamiseen.
- Tarjoile smetanan, kirjolohenmädin ja silputun punasipulin kanssa.
Vinkki! Valmis bataattisose löytyy vihannesosaston kylmähyllystä.
Blinitaikinan muokkaus vegaaniseksi onnistuu näin: Korvaa smetana kahdella desillä kaurakermaa. Jätä voi ja muna pois. Lisää taikinaan 2 rkl rypsiöljyä. Paista blinit vegaanisella margariinilla (esim. Sininen Keiju).
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.