Etelä-Amerikan piiras
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin pohja. Sekoita pehmeän voin kanssa jauho-leivinjauhe-basilikaseos sekä kerma. Levitä 26-senttisen, voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
- Kuori ja viipaloi munat.
- Ruskista jauheliha, silputtu sipuli ja pilkottu paprika. Mausta suolalla, jauhelihamausteella sekä ripauksella cayennenpippuria.
- Kiehauta rusinat kattilassa ja valuta vesi pois.
- Muna-kermaa varten sekoita munat kulhossa kevyesti vatkaten. Lisää kerma, paprikajauhe, basilika ja suola.
- Maissipäällystettä varten ota maissi purkista ja valuta liemi pois. Soseuta maissi sauvasekoittimella ja lisää sokeri.
- Kokoa piirakka. Levitä jauhelihaseos piirakkapohjan päälle. Lisää rusinat, munasiivut sekä oliivit tasaisesti piirakan päälle. Lisää halutessasi vielä päälle jalopenosiivuja oman maun mukaan.
- Levitä muna-kermaseos piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Nosta piirakka uunista ja lisää piirakan päälle ensin mozzarellaraaste, sen päälle soseutettu maissi. Anna paistua ja kuorruttua vielä uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Tarvittaessa käytä lopuksi grillivastusta, että saat kauniin vaaleanruskean pinnan.
- Ota piiras uunista ja anna vetäytyä hetki. Tarjoa lämpimänä oluen tai punaviinin kera.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.