Grillissä valmistettu rosmariinifocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää öljy.
- Yhdistä keskenään kuivat aineet ja rosmariini. Alusta seos lämpimään veteen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää kulhoon vielä tilkka öljyä ja kieräytä pallo siinä. Peitä kulho liinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä osiin ja leivo paloista ovaalin muotoisia ohuita leipäsiä.
- Kuumenna grilli keskilämpöiseksi.
- Sipaise leipien paistopintaan öljyä ja paista epäsuoralla lämmöllä 5 minuuttia. Öljyä paistamaton pinta ja käännä leivät. Paista edelleen 4-5 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.