Georgialainen hatsapuri-leipä on kuin juustopizza. Katso videolta, miten onnistut pannuleivän teossa.
Hatsapuri
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja puolet jauhoista. Vaivaa loput jauhot joukkoon vähän kerrallaan, kunnes taikina muistuttaa pizzataikinaa. Lisää öljy ja vaivaa vielä 5 minuuttia.
- Kohota taikinaa liinan alla 1 tunti ja 30 minuuttia. Painele taikinan kuplat pois puolivälissä.
- Tee juustotäyte. Murustele feta kulhoon. Lisää muut juustot ja kananmuna. Puristele täyte käsin tasaiseksi.
- Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se neljään osaan. Venyttele tai kauli palat kiekoiksi ( 20–25 cm).
- Jaa täyte kiekoille ja taputtele keskelle ympyräksi. Kerää taikinan reunat nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Painele kiekot paistinpannuun sopiviksi, noin 20 cm:n leiviksi.
- Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Nosta leipä saumapuoli alaspäin pannuun. Pistele muutamia reikiä haarukalla pintaan. Paista leipiä keskilämmöllä 5–10 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Voitele ennen kääntämistä toinen puoli öljyllä.
- Leikkaa leivät muutamaan palaan ja tarjoa lämpiminä.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.