Jogurttileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseksi lämmitettyyn jogurttiin. Lisää siemenet ja juustoraaste. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan hyvin vaivaten ja lopuksi öljy. Jätä taikina hyvin pehmeäksi.
- Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Laita leivinpaperi korkeareunaiseen, noin 30 x 40 -senttiseen uunivuokaan. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla työpöydällä ja lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Taikina saa jäädä hyvin pehmeäksi, jotta leivästä tulee pehmeää peltileipää. Painele taikina vuokaan jauhotetuin sormin. Kohota liinan alla 20-30 minuuttia.
- Voitele leipä vedellä. Sirottele päälle siemeniä. Jos sirottelet päälle myös suolaa, laita taikinaan hieman vähemmän.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä liinan alla.
Vinkki! Jos paistat leivän normaalikokoisella uunipellillä, jossa siitä tulee isompi ja litteämpi, paistoaika on lyhyempi. Isolle uunipellille voi leipoa puolitoistakertaisen taikinan.
Aivan ihana leipä,kannattaa kyllä kokeilla.
Meillä kahden aikuisen pikkuperheessä,meni melkein samana päivänä.