Joulusetsuuri
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola, rusinat, sitruunan kuori ja ruisjauhot. Sekoita hyvin.
- Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Tarkista jauhojen määrä leipoessasi. Lisää jauhoja mieluummin vielä leipomisvaiheessa niin varmistat, ettei leivästä tule liian kovaa. Taikina on valmis, kun se on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa hyvin, että saat ilmakuplat pois. Jaa kahtia.
- Leivo kaksi pyöreää leipää ja nosta ne kohoamaan uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota noin 20 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia. Jäähdytä ritilän päällä, jotta kosteus haihtuu pohjan kautta.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.