Resepti Kiia Renko
Annoksia
2 leipää
Vaikeustaso
Helppo

Joulusetsuuri

Ainekset

½
l
maitoa
40
g
hiivaa
½-1
dl
siirappia
2-3
tl
suolaa
2
dl
rusinoita
1
sitruunan raastettu kuori
dl
sihti-ruisjauhoja
noin 10
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruokaöljyä
Voiteluun
½
dl
lämmintä vettä
2
rkl
siirappia

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola, rusinat, sitruunan kuori ja ruisjauhot. Sekoita hyvin.
  2. Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Tarkista jauhojen määrä leipoessasi. Lisää jauhoja mieluummin vielä leipomisvaiheessa niin varmistat, ettei leivästä tule liian kovaa. Taikina on valmis, kun se on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa hyvin, että saat ilmakuplat pois. Jaa kahtia.
  4. Leivo kaksi pyöreää leipää ja nosta ne kohoamaan uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota noin 20 minuuttia.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia. Jäähdytä ritilän päällä, jotta kosteus haihtuu pohjan kautta.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Ullamaija Hänninen
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Savuporopiiraat

Ainekset

1
pkt
Sunnuntai Piirakka- tai Ruisperunataikinaa (pakaste)
Täyte
1
iso sipuli
2
tl
Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta
100
g
kylmäsavuporoa
1
dl
hienonnettua persiljaa
tl
rouhittua mustapippuria
2
munaa
1
prk
Sunnuntai Maustamatonta
2
dl
juustoraastetta
Muffinssipellin voiteluun
Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia pannulla Sunnuntai Juoksevassa hetki. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Sekoita poron joukkoon sipuli, persilja ja pippuri.
  3. Leikkaa taikina 12 palaksi. Painele taikinapalat voidellun muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.
  4. Jaa porotäyte syvennyksiin. Sekoita munat, Sunnuntai maustamaton ja juustoraaste keskenään ja lusikoi täytteen päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko kuva Jarno Kovamäki
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-perunaleipä

Ainekset

100
g
voita tai margariinia tai 1 dl öljyä
5
dl
maitoa tai vettä
40
g
hiivaa
1
rkl
suolaa
1
rkl
sokeria
dl
jauhettua perunaa
1
muna
150
g
vuohenjuustoraastetta
2
rkl
tuoretta timjamisilppua
noin 14
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sulata rasva ja maito. Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen seokseen.
  2. Lisää peruna, muna, juustoraaste sekä timjami.
  3. Alusta jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisaa ja pehmeää. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Painele tai kauli kevyesti taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko kuva Jarno Kovamäki
Vaikeustaso
Helppo

Maissileipä

Ainekset

5
dl
maissijauhoja
1
l
kirnupiimää tai maustamatonta jogurttia
2
rkl
margariinia tai ruokaöljyä
3
tl
suolaa
4
munaa
1
tl
soodaa
1
rkl
kylmää vettä
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, piimä, rasva ja suola paksupohjaisessa kattilassa. Keitä pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia, vähän väliä sekoittaen. Jäähdytä haaleaksi.
  2. Lisää lämpöiseen taikinaan munat ja veteen sekoitettu sooda sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele pitkuliainen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia.
  5. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko kuva Jarno Kovamäki
Vaikeustaso
Helppo

Juustoleipäset

Ainekset

7 ½
dl
vettä
50
g
hiivaa
3
tl
suolaa
1
iso pussi (450 g)
emmentalraastetta
noin 1,8
l
vehnäjauhoja
125
g
voita tai margariinia

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja juustoraaste.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan hyvin vaivaten ja lopuksi pehmeä rasva.
  3. Kohota taikinaa puolisen tuntia liinan alla.
  4. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai esimerkiksi lasin avulla leipäsiä. Kohota leivinpaperin päällä uunipellillä 20 minuuttia.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Vinkki! Leipäset maistuvat seuraavanakin päivänä paahdettuina.

Kommentit (0)