14:45 | 28.11.2017
Sieni-peltipiirakka
Pehmein piirakka valmistuu itse tehdystä rahka-voitaikinasta, mutta onnistuu hyvin myös kaupan voitaikinasta. Metsäsienet voi korvata herkkusienillä.
Kukkakoristeisen peltipiirakan sisällä on mehevä sienitäyte. Tuoreet metsäsienet (kantarellit, tatit, orakkaat, kehnäsienet – kaikki käyvät!) tekevät piirakasta juhlavan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
1 t
Helppo
Sieni-peltipiirakka
Ainesosat
Vaiheet
- Keitä riisi täytettä varten suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
- Tee taikina. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Siirrä kelmulla peitettynä jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Puhdista ja pilko sienet. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ennen paistamista. Kuori ja hienonna sipuli.
- Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienet kutistuvat ja neste haihtuu. Sekoita sienet riisin joukkoon. Lisää smetana ja mausteet. Tarkista maku.
- Kauli taikina 30 x 40 cm:n levyksi jauhotetulla työtasolla. Leikkaa reunat suoriksi. Saat ylijäävästä taikinasta koristeet.
- Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada täyte taikinalevyn toiselle puolikkaalle. Taita toinen puoli kanneksi ja nipistele reunat kiinni. Muotoile ylimääräisestä taikinasta kukkia piiraan päälle.
- Voitele piirakka kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla muutama reikä.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kauniin ruskeaksi.