Sieni-peltipiirakka

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Pehmein piirakka valmistuu itse tehdystä rahka-voitaikinasta, mutta onnistuu hyvin myös kaupan voitaikinasta. Metsäsienet voi korvata herkkusienillä.
Resepti Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Kukkakoristeisen peltipiirakan sisällä on mehevä sienitäyte. Tuoreet metsäsienet (kantarellit, tatit, orakkaat, kehnäsienet – kaikki käyvät!) tekevät piirakasta juhlavan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
1 t
Helppo

Sieni-peltipiirakka

Ainesosat

Vaiheet

  1. Keitä riisi täytettä varten suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  2. Tee taikina. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Siirrä kelmulla peitettynä jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Puhdista ja pilko sienet. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ennen paistamista. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes sienet kutistuvat ja neste haihtuu. Sekoita sienet riisin joukkoon. Lisää smetana ja mausteet. Tarkista maku.
  5. Kauli taikina 30 x 40 cm:n levyksi jauhotetulla työtasolla. Leikkaa reunat suoriksi. Saat ylijäävästä taikinasta koristeet.
  6. Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada täyte taikinalevyn toiselle puolikkaalle. Taita toinen puoli kanneksi ja nipistele reunat kiinni. Muotoile ylimääräisestä taikinasta kukkia piiraan päälle.
  7. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla muutama reikä.
  8. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kauniin ruskeaksi.