Kaalipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata pohja pakkauksen ohjeen mukaan ja painele voidellun, 26-28-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
- Kiehauta vettä kattilassa ja keitä kaalien kukintoja muutama minuutti. Huuhtele kylmän, juoksevan veden alla ja paloittele suupaloiksi. Valuta hyvin.
- Paloittele lohi. Jos teet broileripiirakan, ruskista suikaleet nopeasti öljyssä kuumalla pannulla sipulin kanssa. Ruskista myös sipulit lohipiirakkaan.
- Levitä täyte piirakkapohjalle, myös kaalit.
- Sekoita munaseoksen aineet ja kaada täytteen päälle vuokaan. Mausta broileripiirakka suolalla ja currylla, lohipiirakka suolalla ja sitruunapippurilla.
- Paista 200 asteessa. Ensin uunin alatasolla 15 minuuttia, lopuksi 15 minuuttia keskitasolla.
- Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.