Katkarapupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina 24-26-senttisen voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata ja valuta katkaravut. Levitä piirakkapohjalle.
- Sekoita kerma, munat, tuorejuusto sekä mausteet. Kaada katkarapujen päälle vuokaan.
- Paista piirakkaa ensin 10 minuuttia uunin alatasolla, jotta pohja ehtii kypsyä. Nosta vuoka sen jälkeen uunin keskitasolle ja jatka paistamista 15-20 minuuttia.
- Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia otettuasi sen uunista.
Vinkki! Käytä täytteessä mieleistäsi tuorejuustoa. Kuvan piirakassa on aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.