
Ruokaisa piirakka maistuu lämpimänä mutta myös jääkaappikylmänä.
Kreikkalainen feta-pinaattipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pohjataikina. Sekoita oliiviöljy, vesi ja sitruunamehu.
- Lisää nesteeseen suola ja jauhoja, kunnes taikina sitkistyy ja irtoaa kulhon reunoista. Jätä taikina lepäämään viileään täytteen teon ajaksi.
- Valmista täyte. Huuhtele pinaatti ja haihduta kosteus pannulla. Nosta pinaatit odottamaan kulhoon. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla öljyssä.
- Hienonna tilli ja persilja. Lisää ainekset pinaattiin. Sekoita joukkoon muna ja raaka riisi, joka imee kosteutta täytteestä. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
- Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy leivinpaperin päälle. Levitä pinaattitäyte taikinan keskelle ja ripottele kuutioitua fetaa päälle.
- Nosta taikina kanneksi molemmilta puolilta. Sulje nipistämällä taikinalevyn reunat yhteen kostutetuin sormin.
- Käännä piirakka leivinpaperin avulla niin, että liittymäkohta jää piirakan alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai kurpitsansiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia eli kunnes piirakan pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista lehtitaikinaa.
Hyvää.