Kuminakeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi rasva, juustoraaste, kumina, pähkinä, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi jauhoseokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmulla peitettynä puoli tuntia.
- Kauli taikina hyvin jauhotetulla työpöydällä levyksi ja ota piparkakkumuotilla haluamasi mallisia keksejä.
- Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 3-5 minuuttia. Käännä pelti kerran paistamisen aikana, jotta kekseistä tulee tasaisen ruskeita. Mitä ohuempia keksejä leivot, sitä lyhyempi on paistoaika.
- Tarjoa joulupöydässä alkukeiton kanssa tai glögin ja juustojen kanssa.
Vinkki! Keksit maistuvat myös oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien sekä hillon kanssa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.