
Taikinaan leivottu kurpitsasose antaa focaccialle kauniin värin. Rapean lisän leipä saa kurpitsansiemenistä. Pinnalle siivutetaan kesäkurpitsaa.
Kurpitsafocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista kurpitsanpuolikkaasta siemenet. Leikkaa kurpitsa 2 x 2 cm:n kuutioiksi. Levitä kuutiot uunipellille ja sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja ½ tl suolaa. Paahda uunissa noin 20–25 minuuttia. Laita lohkot kulhoon ja soseuta.
- Lisää joukkoon vesi, öljy, suola ja hunaja. Sekoita hiiva kahteen desilitraan jauhoja ja vispaa ne kurpitsasoseen joukkoon. Lisää loput jauhot muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.
- Kohota taikinaa tunti huoneenlämmössä liinalla peitettynä.
- Vuoraa iso, korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti öljyllä. Levitä kohonnut taikinan öljytyin käsin pellille. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia.
- Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja paista ne öljyssä nopeasti molemmin puolin. Aseta siivut leivän pinnalle. Ripottele päälle kurpitsansiemenet ja reilusti sormisuolaa. Paista kurpitsafocacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.