Lasagnepiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuoka. Valmista taikina. Mittaa jauhot, suola ja basilikasilppu kulhoon. Sekoita joukkoon ensin öljy ja sitten vesi. Vaivaa muutama pyörähdys, eli vain sen verran, että saat tasaisen taikinan. Lisää tarvittaessa ripaus jauhoja.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa huuhdeltu kesäkurpitsa pitkittäin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Silppua kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli. Paahda ensin kesäkurpitsaviipaleet ilman rasvaa kevyesti pannulla. Nosta lautaselle odottamaan. Kuullota sitten sipulisilppua öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.
- Kumoa sekaan tomaatit liemineen ja keittele miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes liemi paksunee. Riko kokonaisia tomaatteja paistinlastalla pienemmiksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Ota piirakkapohja jääkaapista ja pistele pohjaa haarukalla. Sekoita raejuuston joukkoon basilika, suola ja juustoraaste. Levitä puolet seoksesta piirakkapohjalle. Lusikoi päälle puolet tomaattikastikkeesta ja asettele kastikkeelle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Levitä loput raejuustoseoksesta kesäkurpitsoille ja aseta loput kesäkurpitsaviipaleet päälle. Viimeistele piirakan pinta tomaattikastikkeella.
- Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä.
- Anna jäähtyä hetki ja tarjoa esimerkiksi salaatin kanssa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.