Marketan juurespiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele 24–26 -senttinen piirasvuoka. Jauhota ruisleseillä.
- Sekoita ensin kuoritaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sitten rasva ja vesi. Sekoita taikina notkeaksi ja nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
- Kuori selleri ja palsternakka, leikkaa pieniksi paloiksi ja silppua sauvasekoittimen silppurilla tai raasta hienolla terällä. Kaada silppu mikronkestävään astiaan. Lisää öljy ja pehmitä juureksia pari minuuttia mikrossa tai paistinpannulla viitisen minuuttia.
- Kaaviloi taikina levyksi ja nosta vuokaan. Levitä juuresseos päälle. Silppua pinnalle runsaasti purjoa tai ruohosipulia. Sekoita keskenään muna, kermaviili, juustomurut sekä halutessasi mausteita. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes piiraan pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.