Ohrarieska
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi melko kuumaksi ja sekoita suola taikinaan.
- Lisää ensin ohrajauhot, joihin hiiva on sekoitettu. Sekoita hyvin puuhaarukalla.
- Alusta vehnäjauhot taikinaan hyvin vaivaten ja lisää lopuksi öljy. Kun taikinassa on ohrajauhoa, se tarttuu käsiin helpommin kuin pelkästä vehnäjauhosta tehty taikina.
- Nosta taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kahtia. Pyörittele leivät rieskoiksi, kuten ruisleipä. Älä paina rieskoja litteiksi vaan jätä "pyöreiksi".
- Asettele rieskat uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.