Oliivileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, hunaja ja mausteet. Lisää myös puolet oliiveista.
- Alusta jauhot vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi, joka tarttuu hieman käsiin.
- Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä hetki. Lisää jauhoja tarvittaessa tässä vaiheessa, mutta jätä taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahtia tai neljään osaan.
- Kauli palat joko samankokoisiksi ympyröiksi tai neliöiksi.
- Nosta yksi levy leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele kevyesti oliiviöljyllä. Ripottele loput oliivit päälle sekä parmesaania.
- Nosta toinen taikinalevy päälle. Kohota vielä liinan alla 30 minuuttia.
- Voitele vedellä ja ripottele pinnalle juustoraastetta sekä suolakiteitä.
- Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Paista toinen leipä heti perään.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.