Olutleipä

Käyttäjä9628 on lisännyt 837 reseptiä
Resepti Marita Suontausta Kuva Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1
Helppo

Olutleipä

Ainesosat

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka kevyesti.
  2. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Kaada sekaan olut ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa. Lusikoi taikina noin litran vetoiseen vuokaan ja ripottele pinnalle halutessasi esimerkiksi auringonkukansiemeniä.
  3. Paista uunin alatasolla noin 55 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea ja alkaa irrota vuoan reunoilta.
  4. Jäähdytä noin 5 minuuttia vuoassa. Kumoa leipä vuoasta ja anna jäähtyä vielä tovi, ettei leipä murene viipaloitaessa.

Vinkki! Myös kotikalja tai tumma ja vaalea alkoholiton olut sopivat tähän leipään.