Omenaleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna omenamehu kädenlämpöistä lämpimämmäksi, 42-asteiseksi. Liuota suola ja siirappi sekaan.
- Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteeseen. Lisää omenaraaste sekä jauhot vähän kerrallaan, hyvin vaivaten. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Tarkista vaivatessasi jauhojen määrä. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahtia.
- Vaivaa taikinapaloja hyvin, jotta ilmakuplat lähtevät pois ja taikinaan tulee hyvä sitko. Pyörittele molemmat palat leiviksi. Kohota leipiä uuninpellillä leivinpaperin päällä, liinan alla, 20-30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia. Jäähdytä ritilän päällä, jotta ylimääräinen kosteus pääsee haihtumaan pohjan kautta. Leipä säilyy mehevän tuoreena 2-3 päivää.
Luottoleipäohje!