Päärynäpiiraat ja sinihomejuustotahna

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Ihanat pikkupiiraat ovat herkullista sormisyötävää.
Resepti Marja Samuli Kuva Sami Repo

Kielenvieviin piiraisiin tarvitset vain pakastetaikinaa, päärynöitä, mascarponea ja sinihomejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
45 min
Helppo

Päärynäpiiraat ja sinihomejuustotahna

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori ja halkaise päärynät pituussuunnassa. Poista siemenkodat. Aseta puolikkaat leivinpaperille uunipellille kuoripuoli ylöspäin.
  2. Kauli sulanut piirakkataikina ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta päärynän-puolikkaiden muotoiset palat.
  3. Asettele taikinapalat päärynänpuolikkaiden pinnalle kuoripuolelle. Pistele pintaan haarukalla harvakseltaan reikiä.
  4. Muotoile ylijääneestä taikinasta lehtien muotoisia paloja. Kiinnitä ne päärynätaikinakuorten kärkiin.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes taikinakuori on kypsää ja saanut kauniisti väriä.
  6. Valmista minipiiraiden paistuessa juustoseos. Laita mascarpone kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää sekaan sinihomejuustomuru.
  7. Nosta jäähtyneet piiraat tarjolle päärynäpuoli ylöspäin. Lisää pinnalle juustoseosta. Viimeistele pähkinärouheella ja siirapilla tai hunajalla.