Päärynäpizza ja kaneli-balsamicosiirappi
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pohja. Lämmitä vesi 42 asteiseksi.
- Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin ja kaada seos vähitellen nesteeseen. Lisää öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi, peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kohota taikina halutessasi vielä kertaalleen kaksinkertaiseksi, jolloin saat todella kuohkean pohjan pizzallesi.
- Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Nosta taikinalevy papereineen pellille kohoamaan täytteen teon ajaksi.
- Valmista täyte. Yhdistä sinihomejuustomurut ja kerma. Kuori päärynät, puolita ne ja poista siemenkodat. Leikkaa päärynät pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä sinihomejuustoseos pizzapohjalle ja asettele päälle päärynäviipaleet. Ripottele pintaan mantelilastut ja nosta uuniin. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tai kunnes taikina on kypsää ja sen reunat ovat kullanruskeat.
- Valmista sillä aikaa siirappi. Pane kaikki siirapin ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes se on tiivistynyt noin 1/3 osaan. Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Poista kanelitangot. Mikäli siirappi on jäähtyessään liian paksua, notkista seos pienellä tilkalla vettä tai sitruunanmehua. Tarjoa siirappi lämpimän tai jäähtyneen sinihome-päärynäpizzan kanssa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.