
Aprikoosi tekee leivästä ihanan makea.
Pähkinä-aprikoosileivät
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Laita aprikoosit ja pähkinärouhe kuumaan nesteeseen. Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Liuota hiiva, suola ja siirappi sekaan.
- Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, voit lisätä hieman jauhoja leipomisvaiheessa. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele kummastakin osasta leipä tai muotoile voideltuun vuokaan sopivat pötkylät. Kohota uunipellillä leivinpaperin päällä liinan alla 20–30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä liinan alla.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.