
Focaccian taikina on helppo tehdä ja nopea leipoa. Muista vain tehdä taikina valmiiksi jääkaappiin päivää ennen paistamista.
––
Pähkinäfocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kylmä vesi isoon leivontakulhoon (vetoisuus 3 l). Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola. Vatkaa joukkoon kaurajauhot. Lisää sitten loput jauhot. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista muutama minuutti. Pyöräytä joukkoon pähkinät.
- Peitä kulho tiiviisti kelmulla, jotta taikina ei kohoa kulhon reunojen yli. Nosta kulho jääkaappiin. Anna taikinan kohota kylmässä seuraavaan päivään.
- Jaa taikina tasan kahden leivinpaperin päälle. Taputtele se tasaiseksi jauhotetuin käsin. Anna kohota liinan alla noin tunti.
- Sivele pinta pähkinäöljyllä. Ripottele päälle pähkinöitä, sormisuolaa ja rosmariinin neulasia.
- Nosta tyhjä pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Vetäise toinen leivistä leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa 20 minuuttia. Paista toinen leipä samoin. Paloittele focacciat tarjolle.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.