
Ruiskuoreen kääritty palsternakka maistuu upealta viikunahillon kera.
Palsternakka-viikunapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori palsternakat ja poista kannat. Leikkaa palsternakat pitkittäin kahtia. Sivele ne öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Jäähdytä.
- Paloittele kylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Aja leikkuuterällä muruiksi ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Älä lisää vettä, niin saat taikinasta tiiviin.
- Kauli taikina reilusti jauhotetun leivinpaperin päälle 30 cm x 20 cm:n levyksi. Levitä kerros viikunahilloa sen vasempaan laitaan. Lisää päälle timjami ja jäähtyneet palsternakat jonoon limittäin. Sivele nekin hillolla.
- Ota täyttämättömästä taikinaosasta paloja pienellä piparkakkumuotilla. Nosta koristeltu taikinareuna täytteen päälle ja kiinnitä reunat haarukalla. Nostele taikinakuviot koristeiksi.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on paahtuu ja saa kauniin värin.
- Tarjoa viikunahillon kanssa.
Tee viikunahilloa tällä reseptillä:
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.