
Leivo sämpylät itse, sillä raaka-aineet ovat edullisia. Pakasta ylijäävät leipomukset. Näiden perussämpylöiden maun salaisuus on taikinajuuressa, joka valmistuu vartissa.
Parhaat perussämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri ja vehnäjauhot. Anna taikinan seistä peitettynä lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia niin, että taikinan pintaa kuplii. Lisää joukkoon loput aineet. Taikina saa jäädä löysäksi.
- Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leivo pitkä tanko. Leikkaa taikina 10 osaan ja pyöritä jokaisesta sämpylä. Laita pellille leivinpaperille.
- Voitele vedellä ja ripottele pintaan kaurahiutaleita ja pellavansiemeniä. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.
Vinkki! Lisää sämpylätaikinaan, mitä kaapista löytyy: leseitä, hiutaleita, rouheita, raastettua porkkanaa, pähkinöitä tai kuivattuja marjoja.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.