
Helpot pehmorinkelit maistuvat parhailta lämpiminä suoraan uunista.
Pehmeät pikarinkelit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja ja muut kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa maito ja öljy. Sekoita neste jauhojen joukkoon muutamassa erässä nuolijalla kulhon reunoja myöten sekoittaen.
- Ripottele leivonta-alustalle muutama ruokalusikallinen jauhoja. Vaivaa taikinaa siinä kevyesti hetki ja muotoile palloksi. Laita taikinan päälle iso kulho ylösalaisin 15 minuutiksi.
- Leikkaa taikina kahtia. Jaa molemmat palat kolmeen osaan. Muotoile taikinapalat pitkiksi pötköiksi ja kiepauta prezel-rinkelin muotoon.
- Laita prezelit leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle makusi mukaan sormisuolaa ja seeseminsiemeniä. Paista uunissa kullankeltaisiksi 10–12 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.