
Kesäkurpitsapiirakkaan tulee lempeää makeutta perunasta ja punasipulista. Illanistujaisiin salaatin kanssa!
Peruna-kesäkurpitsapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina voidellun, 26-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuori perunat ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuullota sipulia kevyesti öljyssä pannulla. Viipaloi kesäkurpitsa ja kuullota sitäkin hetki öljyssä.
- Levitä piirakkapohjalle ensin rahka ja sen päälle perunaviipaleet. Ripottele perunoiden päälle timjamia, hieman suolaa ja pippuria.
- Levitä perunoiden päälle kesäkurpitsa ja sipuli. Ripottele niidenkin päälle timjamia, hieman suolaa ja pippuria.
- Sekoita kermaviili, tuorejuusto, munat, suola, pippuri ja juustoraaste. Levitä piirakan päälle.
- Paista ensin uunin alatasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Nosta piirakka sen jälkeen keskitasolle ja jatka paistamista noin 15 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki! Piirakan päälle sopii myös tavallinen munamaito, jossa on 1 tlk (2½ dl) ruokakermaa, 100 g tuorejuustoa ja 3 munaa sekä mausteet. Kerman voi korvata maidolla tai laittaa puolet ja puolet.
Rahkamäärä epäselvä, purkkeja on monta eri kokoa.