
Rieskataikinaa voi käyttää myös taikinakuorena kukkojen ja karjalanpiirakoiden tapaan. Kokeile täytteeksi pikkukaloja, keitettyjä juureksia tai kypsennettyjä lihapaloja.
Peruna-ohrarieskaset
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikinan tulee olla kaulittavan paksuista.
- Jaa taikina 12 osaan. Kaaviloi palat jauhotetulla alustalla halkaisijaltaan noin 20 cm kokoisiksi, noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi levyiksi.
- Paista rieskasia kuumalla pannulla noin 3-4 minuutin ajan molemmilta puolilta. Kun rieska kohoaa, sen voi kääntää. Voit paistaa rieskasia myös 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes rieskojen pinnalle muodostuu ruskeita täpliä.
Vinkki! Korvaa osa taikinanesteestä kasvissoseella tai puurolla.
Porotäyte
- Levitä tuorejuustoa, kylmäsavupaistiviipaleita, porkkanasuikaleita ja viininlehtiä rieskoille. Kääräise rieskat rullaksi. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla.