
Eilisen perunat sopivat mainiosti suolaiseen piirakkaan.
Peruna-sipulipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunti tai yön yli.
- Kuori sipulit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita öljyssä pienellä lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta suolalla, pippurilla ja silputulla timjamilla.
- Viipaloi keitetyt perunat ja tomaatit. Valuta anjovikset.
- Laita halkaisijaltaan 30-senttiseen vuokaan leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä perunaviipaleet taikinan päälle ja sen päälle maustettu sipuli.
- Levitä sipulin päälle tomaattiviipaleet ja väleihin anjovisfileitä. Koristele oliiveilla.
- Sekoita muna-kerman ainekset ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista piirakkaa ensin uunin alatasolla 200 asteessa 20 minuuttia. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja jatka paistamista 15–20 minuuttia.
- Anna piirakan vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki! Leikkaa piirakasta paloja ja lämmitä kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Näin pohjasta tulee ihanan rapea.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.