15:01 | 11.5.2017
Peruna-sipulipiirakka
Halpa ja ruokaisa piirakka syntyy perunoista, sipulista, tomaateista ja anjoviksista.
Eilisen perunat sopivat mainiosti suolaiseen piirakkaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
1 t + 1 t (taikinan vetäytyminen)
Helppo
Peruna-sipulipiirakka
Ainesosat
Vaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunti tai yön yli.
- Kuori sipulit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita öljyssä pienellä lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta suolalla, pippurilla ja silputulla timjamilla.
- Viipaloi keitetyt perunat ja tomaatit. Valuta anjovikset.
- Laita halkaisijaltaan 30-senttiseen vuokaan leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä perunaviipaleet taikinan päälle ja sen päälle maustettu sipuli.
- Levitä sipulin päälle tomaattiviipaleet ja väleihin anjovisfileitä. Koristele oliiveilla.
- Sekoita muna-kerman ainekset ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista piirakkaa ensin uunin alatasolla 200 asteessa 20 minuuttia. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja jatka paistamista 15–20 minuuttia.
- Anna piirakan vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki! Leikkaa piirakasta paloja ja lämmitä kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Näin pohjasta tulee ihanan rapea.