Perunasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Sekoita perunamuusi vispilällä nesteeseen.
- Alusta nesteeseen ensin ohrajauhot ja sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi öljy. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Tarkista jauhojen määrä, se riippuu siitä, kuinka löysää perunamuusia käytät taikinaan.
- Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen tai kolmeen osaan. Jaa taikinapalat pieniksi paloiksi ja pyörittele ne sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota 15 minuuttia.
- Voitele sämpylät vedellä ja vedä sahalaitaisella veitsellä kevyet viillot sämpylöiden pintaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla kymmenisen minuuttia.