
Peurapaistia ja omenamuhennosta
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista marinadi. Leikkaa sipulit renkaiksi. Lisää viini, öljy ja mausteet.
- Marinoi paistia viileässä vuorokauden ajan. Kääntele lihaa liemessä aika ajoin.
- Ota liha marinadista (säästä marinadi). Pyyhi kuivaksi ja ruskista öljyssä, kuumassa padassa. Hiero pintaan mustapippuri ja suola. Lisää konjakki ja liekitä.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat paistin ympärille, kaada päälle muutama desi marinadia.
- Kiedo harsokankaaseen mielellään tuoreita yrttejä, timjamia ja persiljaa. Sido nyytti tiukasti kiinni. Lisää kimppu pataan.
- Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia.
- Loppumarinadin voi keittää kokoon ja suurustaa kastikkeeksi. Lisäkkeeksi sopii juuresmuusi.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.