
Leivo pitaleivät juuri ennen tarjoilua, sillä ne ovat parhaimmillaan suoraan uunista. Tällä kertaa leivinjauhetta sisältävää taikinaa saa ja pitääkin vaivata.
Pikapitat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, kurkuma ja suola keskenään. Lisää jogurtti. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia.
- Nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Kuopaise taikina nuolijalla kahdelle leivinpaperille yhteensä 18 nokareeksi.
- Ripottele päälle jauhoja ja taputtele taikinanokareet noin puoli senttiä paksuiksi, erimuotoisiksi leipäsiksi.
- Vetäise leipäset leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia.
- Tarjoa lämpiminä.
Vinkki! Jos et omista sähkövatkaimen taikinakoukkuja, voit tehdä taikinan yhtä hyvin käsin.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.