
Porkkanapiirakat voi tehdä vaihteeksi neliön muotoon. Tee kerralla kaksinkertainen annos ja pakasta piirakat odottamaan tarjoilua.
Porkkanapiirakat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita napakka taikina jauhoista, öljystä ja suolasta. Keitä täytettä varten ensin riisipuuro. Kiehauta vesi paksupohjai-sessa kattilassa. Lisää riisi ja anna veden imeytyä riisiin. Lisää maitoa vähitellen. Kypsennä puuro pienellä lämmöllä vähän väliä puuroa sekoitellen.
- Kuori porkkanat, paloittele ja keitä kypsiksi. Soseuta porkkanat. Sekoita riisipuuro, porkkanasose, suola ja muna.
- Jaa taikina kahteen osaan. Voit lisätä vielä tässä vaiheessa jauhoja, jos taikina tuntuu liian kostealta. Kauli molemmat taikinapalat hyvin jauhotetulla työpöydällä mahdollisimman ohuiksi levyiksi.
- Leikkaa taikinapyörällä levystä noin 10 x 10 cm:n kokoisia neliöitä. Levitä reilu ruokalusikallinen täytettä jokaiselle neliölle, lähes reunaan asti. Nypi piirakoiden reunat täytteen päälle. Nosta piirakat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista piirakoita 250 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia. Sekoita paistamisen aikana voisula ja maito yhteen. Voitele piirakat voi-maitoseoksella heti uunista ottamisen jälkeen.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.