Punaiset jauhelihapiiraat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita pohja-aineet nopeasti taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa peitettynä täytteen valmistuksen ajan.
- Ruskista jauheliha. Raasta punajuuret. Sekoita kaikki täyteaineet yhteen ja mausta. Sekoita myös muna-kerman ainekset ja yhdistä täytteen kanssa.
- Voitele pienet annosvuoat tai 26-senttinen piirakkavuoka. Painele taikina pohjalle ja reunoille.
- Levitä täyte piirakkapohjille. Paista 200 asteessa ensin uunin alatasolla 10 minuuttia, sitten keskitasolla 15-20 minuuttia.
- Anna vetäytyä 15 minuuttia enne tarjoilua. Koristele vielä tuoreella persiljasilpulla.
Vinkki! Voit käyttää molempiin suolaisiin piirakoihin valmiita pakaste-piirakkataikinoita.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.