
Ohuet punajuurisiivut maistuvat peston ja mozzarellan kera ihanilta pitsan päällä. Yön yli kohonnut taikina on rapeakuorisen pitsan salaisuus.
Punajuuri-mozzarellapitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pitsataikina jääkaappiin nousemaan edellisenä päivänä. Laita kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon. Sekoita hiiva veteen ja anna seistä 2–3 minuuttia. Sekoita öljy ja suola nesteeseen ja lisää jauhot joukkoon muutamassa erässä.
- Vaivaa taikinaa ensin viisi minuuttia kulhossa, sitten vielä viisi minuuttia jauhotetulla alustalla. Nosta taikina jauhotettuun vuokaan ja peitä kelmulla. Anna nousta jääkaapissa yön yli tai jopa seuraavaan iltaan.
- Keitä punajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä. Jäähdytä, kuori ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Tämänkin voit tehdä edellisenä päivänä.
- Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista.
- Kauli taikina pitsapohjaksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
- Levitä pohjalle pestoa. Laita päälle punajuurisiivuja ja mozzarellapaloja. Halkaise tomaatit, suikaloi sipuli ja lisää ne pitsan päälle. Mausta oreganolla.
- Paista pitsaa 250 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
Suolapähkinäpesto
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna basilikat ja valkosipulit. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa yrtit, valkosipulit ja pähkinät. Soseuta ja lisää joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta pippurilla.
Vinkki! Pestoon sopivat muutkin yrtit. Hyödynnä siis ruukkupersilja, tilli, rukola ja jopa pinaatti. Lisää p estoon suolaa vasta maistettuasi, sillä suolapähkinöissä on sitä jo.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.