Tässä on hyvä ehdokas syksyn parhaaksi piirakaksi. Kylmäsavuporon, pehmeän vuohenjuuston ja puolukoiden yhdistelmä on vastustamaton.
Puolukka-porogalette
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa jauhot, leivinjauhe, juustoraaste, suola ja kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä muruiksi. Lisää koneen käydessä kylmä vesi. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
- Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä ainekset sekaisin käsin, lisäämällä vesitilkan ja vaivaamalla tasaiseksi. Jos taikina lämpenee, anna sen kiinteytyä jääkaapissa ennen leipomista.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä pyö-reäksi levyksi ( 30 cm). Vetäise taikinalevy leivinpaperin avulla pellille.
- Sekoita vuohenjuusto, smetana, muna, suola ja mustapippuri keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle, mutta jätä pari kolme senttiä reunoilta täyttämättä.
- Hienonna poro ja rosmariini. Pyöräytä poro, puolukat ja rosmariini sekaisin keskenään kulhossa. Levitä täytteelle. Nosta reunat rennosti täytteen päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Viimeistele piirakka ennen tarjoilua tuoreilla puolukoilla ja rosmariinilla. Viiruta se lopuksi balsamicosiirapilla.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.