Quiche Lorraine eli pekoni-juustopiiras

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Piia Arnould

Tämän kinkkupiirakan kermaisessa täytteessä on kinkun lisäksi pekonia ja cheddaria. Tee piirakka päivää ennen tarjoilua, sillä maut vain paranevat jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
1 t + 45 min
Helppo

Quiche Lorraine eli pekoni-juustopiiras

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään. Lisää lopuksi kylmä vesi ja muovaa taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.
  2. Kauli taikina. Nosta se kaulimelle kevyesti kiepautettuna irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Voit myös painella taikinan käsin vuokaan. Leikkaa yli menevä taikina pois.
  3. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli ja hienonna. Paista pekonit ja sipuli paistinpannulla kypsiksi.
  4. Laita juustoraaste piirakan pohjalle. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Laita juuston päälle viipaleet ja lopuksi pekoni-sipuliseos. Kaada päälle suolalla ja pippurilla maustettu kerma-munaseos sekä timjamin lehdet.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35–45 minuuttia tortun paksuudesta riippuen.
  6. Jäähdytä ja tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.