
Tämän kinkkupiirakan kermaisessa täytteessä on kinkun lisäksi pekonia ja cheddaria. Tee piirakka päivää ennen tarjoilua, sillä maut vain paranevat jääkaapissa.
Quiche Lorraine eli pekoni-juustopiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään. Lisää lopuksi kylmä vesi ja muovaa taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.
- Kauli taikina. Nosta se kaulimelle kevyesti kiepautettuna irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Voit myös painella taikinan käsin vuokaan. Leikkaa yli menevä taikina pois.
- Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli ja hienonna. Paista pekonit ja sipuli paistinpannulla kypsiksi.
- Laita juustoraaste piirakan pohjalle. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Laita juuston päälle viipaleet ja lopuksi pekoni-sipuliseos. Kaada päälle suolalla ja pippurilla maustettu kerma-munaseos sekä timjamin lehdet.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35–45 minuuttia tortun paksuudesta riippuen.
- Jäähdytä ja tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.