Ranskalainen sipulipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää öljy ja suola.
- Alusta jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhosta. Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kuori sipulit. Leikkaa valkosipulit ohuiksi paloiksi ja sipulit renkaiksi. Lämmitä 4 rkl öljyä pannussa ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon vesi ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Jos seos uhkaa kuivua, lisää vettä. Mausta mustapippurilla. Voit halutessasi lisätä ripauksen sokeria.
- Kauli taikinasta kaksi suorakaiteenmuotoista ohutta levyä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voit myös kaulia yhden ison pohjan. Muotoile pohjien reunat hieman ylöspäin.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Anna pohjien kohota uunin lämpenemisen ajan. Levitä piirakkapohjille sipuliseos ja asettele sardellifileet ristikoksi pinnalle. Asettele jokaiseen ruutuun oliivi ja pirskottele päälle loput oliiviöljystä.
- Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.