
Viikunainen salaatti saa seurakseen itseleivottua leipää ja samettista hummusta.
Ristileipä, hummus ja kesäsalaatti Kaihon Karavaanin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hiutaleet.
- Lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina muotoutuu alustaessa pehmeäksi palloksi. Kohota peitettynä 1,5 tuntia.
- Pyöräytä taikina 2 limpuksi pellille. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia.
- Ennen kuin laitat leivän uuniin, viillä ristinmerkki leivän päälle sahateräveitsellä. Näin leipä saa siunauksen eikä repeä kohotessaan.
- Paista kuumassa, 275-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni ja jätä leipä jälkilämpöön rapeutumaan tunniksi.
Jirin hummus
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele kikherneet lävikössä ja kaada ne kulhoon.
- Lisää oliiviöljy ja kaikki muutkin ainekset.
- Varo peittämästä kikherneen hienoa makua liialla maustamisella, erityisesti valkosipuli, sitruuna ja tahini saattavat dominoida liikaa.
- Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi, karkeusasteen voit valita makusi mukaan.
- Lisää lopuksi kylmää vettä vähän kerrallaan, jotta saat tahnasta sopivan notkeaa.
Raikas kesäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko ainekset ja sekoita niistä nopea salaatti.
- Kastikkeeksi sopii sitruunamehu tai kaupasta valmiina saatava balsamicosiirappi tai balsamico.