Resepti Marita Suontausta Kuva Pia Inberg
Annoksia
10-12
Vaikeustaso
Helppo

Rosollipiirakat

Ainekset

1
prk
esikaulittuja voi- tai torttutaikinalevyjä
voita
Täyte
1
rs (400 g)
rosollia
noin 200
g
leikattavaa vuohenjuustoa
2
dl
kermaa
2
munaa
½
tl
jauhettua valkopippuria
1
tl
kuivattua timjamia
½-1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota taikinalevyt sulamaan. Voitele pienet, halkaisijaltaan noin kahdeksansenttiset piirakkavuoat.
  2. Leikkaa sulaneet taikinalevyt puoliksi ja kauli hiukan ohuemmiksi. Nosta taikinapalat vuokiin ja paina kevyesti vuokien pohjalle ja reunoille. Aseta vuoat leivinpaperoidulle pellille. Jaa rosolli vuokiin. Leikkaa juustosta viipaleet piirakoille.
  3. Sekoita kerma, munat sekä mausteet keskenään. Jaa seos rosollin päälle.
  4. Kypsennä piirakoita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut reunojen kanssa väriä. Anna jäähtyä hetki, irrota vuoista ja nosta tarjolle.

Vinkki! Nipistele taikinalevyt yhteen ja valmista yksi iso (halkaisija noin 26 cm) piirakka. Voit korvata rosollin 2 desilitralla valmiiksi keitettyjä porkkanakuutioita, 2 desilitralla keitettyjä punajuurikuutioita sekä 1 desilitralla pakastettuja sipulikuutioita. Mausteiksi sopivat rosollipiiraiden mausteet.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Ullamaija Hänninen
Annoksia
noin 12
Vaikeustaso
Helppo

Kalavoileipäkakku

Ainekset

18
kpl
isoa, vaaleaa paahtoleipää
Kostutus
dl
vettä
½
rkl
kalafondia
Täyte
1
maustekurkku
½
paprika
prk
Keiju Kevyt Ruohosipuli -kasvirasvatuorejuustoa
200
g
perattua savukalaa
1
dl
purjosuikaleita
1
dl
hienonnettua tilliä
¾
tl
sitruunapippuria
Kuorrutus
prk
Keiju Kevyt Ruohosipuli-kasvirasvatuorejuustoa
2
rkl
maitoa
Koristeeksi
1
dl
hienonnettua persiljaa
1
rasia
kirsikkatomaatteja
pala
kurkkua
180
g
katkarapuja
tilliä

Työvaiheet

  1. Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele puolet leipäviipaleista suorakaiteen muotoon tarjoiluvadille.
  2. Sekoita veden joukkoon kalafondi ja kostuta sillä leipäviipaleet hyvin.
  3. Leikkaa maustekurkku ja paprika pieneksi kuutioiksi.
  4. Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle. Laita loput leipäviipaleet täytteen päälle ja kostuta niitä kalaliemellä. Anna kakun maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Koristele voileipäkakku kurkulla, tomaateilla, katkaravuilla ja tillillä.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Ullamaija Hänninen
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Savuporopiiraat

Ainekset

1
pkt
Sunnuntai Piirakka- tai Ruisperunataikinaa (pakaste)
Täyte
1
iso sipuli
2
tl
Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta
100
g
kylmäsavuporoa
1
dl
hienonnettua persiljaa
tl
rouhittua mustapippuria
2
munaa
1
prk
Sunnuntai Maustamatonta
2
dl
juustoraastetta
Muffinssipellin voiteluun
Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia pannulla Sunnuntai Juoksevassa hetki. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Sekoita poron joukkoon sipuli, persilja ja pippuri.
  3. Leikkaa taikina 12 palaksi. Painele taikinapalat voidellun muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.
  4. Jaa porotäyte syvennyksiin. Sekoita munat, Sunnuntai maustamaton ja juustoraaste keskenään ja lusikoi täytteen päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko kuva Jarno Kovamäki
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-perunaleipä

Ainekset

100
g
voita tai margariinia tai 1 dl öljyä
5
dl
maitoa tai vettä
40
g
hiivaa
1
rkl
suolaa
1
rkl
sokeria
dl
jauhettua perunaa
1
muna
150
g
vuohenjuustoraastetta
2
rkl
tuoretta timjamisilppua
noin 14
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sulata rasva ja maito. Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen seokseen.
  2. Lisää peruna, muna, juustoraaste sekä timjami.
  3. Alusta jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisaa ja pehmeää. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Painele tai kauli kevyesti taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko kuva Jarno Kovamäki
Vaikeustaso
Helppo

Maissileipä

Ainekset

5
dl
maissijauhoja
1
l
kirnupiimää tai maustamatonta jogurttia
2
rkl
margariinia tai ruokaöljyä
3
tl
suolaa
4
munaa
1
tl
soodaa
1
rkl
kylmää vettä
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, piimä, rasva ja suola paksupohjaisessa kattilassa. Keitä pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia, vähän väliä sekoittaen. Jäähdytä haaleaksi.
  2. Lisää lämpöiseen taikinaan munat ja veteen sekoitettu sooda sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele pitkuliainen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia.
  5. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Kommentit (0)