
Sienimetsälle mars! Ainakin kantarelleja on jo löydetty. Tämän sienipiirakan aateloi vuohenjuusto.
Sieni-vuohenjuustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet pehmeäksi taikinaksi. Painele taikina 26-senttisen voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
- Paina pohjaan muutama reikä haarukalla ja esipaista pohjaa 180 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Paahda täytettä varten pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Rouhi karkeaksi rouheeksi.
- Pilko sienet pienemmiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia pannulla öljyssä tai voissa 10 minuuttia, kunnes sienten neste on haihtunut.
- Lisää pannulle mausteet ja paista täytettä vielä viisi minuuttia.
- Nosta pannu liedeltä ja lisää täytteeseen yhteensekoitetut kerma ja munat sekä pinjansiemenet. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
- Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja ripottele juustoraaste päälle. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja halkaise viipaleet. Asettele piirakan päälle.
- Paista piirakkaa vielä 20 minuuttia uunin keskitasolla.
- Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia ja tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.